Benodigdheden

125 gram roomboter (op kamertemperatuur)

1 ei maat M

65 gram poedersuiker

65 gram zonnebloemolie

40 gram maïzena

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel bakpoeder

amandelnoten zonder schil en geroosterd

400 gram Freee doves farm

50 gram Schär Brötmix

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 C hete luchtstand. Rooster de amandelnoten in een koekenpannetje licht goudbruin.
     
  2. Meng alle ingrediënten samen tot een deeg. Draai bolletjes ter grootte van een kleine walnoot.
  3. Druk de bolletjes iets plat en stop in het midden een geroosterde amandelnoot. Vouw het bolletje deeg weer dicht en draai tot een mooi balletje. Werk alles af.
  4. Leg de bolletjes deed op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes in circa 18 minuten licht goudbruin en laat afkoelen.
  5. Smelt de witte chocolade au bain marie en meng een theelepel zonnebloemolie erdoor. Giet het in een breed glas of kommetje. Leg een schaaltje kokosrasp klaar
  6. Doop de koekjes 1 voor 1 in de gesmolten chocolade en haal ze met een vork eruit. Ga voorzichtig te werk, zodat de koekjes niet breken. Tik de overtollige chocolade eraf. Rol meteen door de kokosrasp.
  7. Leg op een plaat bekleed met bakpapier en laat de chocolade goed uitharden. Bewaar de koekjes in een luchtdichte vershouddoos.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten