Raffaello Koekjes
Mis je de rafaello's nu je glutenvrij moet eten, dan is dit koekje zeker iets voor jou! De smaken komen zo erg overeen, de witte laag chocolade, de kokos en als kers op de taart het geroosterde amandelnootje binnenin. Het is echt een smelt in de mond koekje, waar je van kunt blijven eten! Oppassen geblazen dus :)
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Baktijd
18 minuten
Aantal
58 stuks
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
1 ei maat M
65 gram poedersuiker
65 gram zonnebloemolie
40 gram maïzena
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
amandelnoten zonder schil en geroosterd
400 gram Freee doves farm
50 gram Schär Brötmix
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 C hete luchtstand. Rooster de amandelnoten in een koekenpannetje licht goudbruin.
- Meng alle ingrediënten samen tot een deeg. Draai bolletjes ter grootte van een kleine walnoot.
- Druk de bolletjes iets plat en stop in het midden een geroosterde amandelnoot. Vouw het bolletje deeg weer dicht en draai tot een mooi balletje. Werk alles af.
- Leg de bolletjes deed op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes in circa 18 minuten licht goudbruin en laat afkoelen.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en meng een theelepel zonnebloemolie erdoor. Giet het in een breed glas of kommetje. Leg een schaaltje kokosrasp klaar
- Doop de koekjes 1 voor 1 in de gesmolten chocolade en haal ze met een vork eruit. Ga voorzichtig te werk, zodat de koekjes niet breken. Tik de overtollige chocolade eraf. Rol meteen door de kokosrasp.
- Leg op een plaat bekleed met bakpapier en laat de chocolade goed uitharden. Bewaar de koekjes in een luchtdichte vershouddoos.